woensdag 08 november 2017 | Werkkleding

Werkbroeken met kniestukken

Wat zijn goede werkbroeken?

Bij het woord werkbroek wordt al snel gedacht aan een broek met vlekken en verf erop en scheuren erin. Kortom, de gedachte leeft dat werkbroeken alleen in de bouw gebruikt worden. Maar dat is absoluut onjuist.

Ook in sectoren als logistiek en dienstverlening worden werkbroeken gedragen. En wat te denken van de voedselverwerkende industrie en de petrochemie sector? Eigenlijk geldt hetzelfde als bij werkschoenen: iedere sector heeft zijn eigen wensen, behoeften en wetgeving. Het is maatwerk.

In deze blog willen de vraag beantwoorden wat goede werkbroeken zijn, aan de hand van algemene kenmerken. In toekomstige blogs zullen we nader ingaan op werkbroeken in verschillende sectoren.

Dus los van de vraag of de werkbroek geschikt is voor de sector waarin u werkt gaat het bij werkbroeken om kwaliteit.

Voor een groot gedeelte kan de kwaliteit worden afgelezen aan de volgende onderdelen:

Snit

De snit van werkbroeken bepaalt de pasvorm. De pasvorm is niet alleen van belang voor het uiterlijk (hoe valt de werkbroek) maar is bepalend voor de bewegingsvrijheid die u ervaart in uw broek. Een trend van de laatste tijd zijn werkbroeken met een stretch stof in het kruis en middel.

Materiaal

De samenstelling van het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit en stevigheid van de werkbroeken. Zo is een werkbroek waar overwegend katoen in zit minder stevig en vormvast, maar wel meer ademend. Een broek met overwegend polyester is sterk en vormvast, maar minder ademend. Een van de meest gebruikte verhoudingen is 60-70% polyamide en +/- 40-30% katoen.

Doekgewicht

Het doekgewicht, veelal uitgedrukt in een aantal grammen per m2, geeft een indicatie van de dikte van de stof. Bij kwalitatief goede werkbroeken ligt het doekgewicht tussen de 250 en 320 gram per m2. Dit is mede afhankelijk van het materiaal van de broek. Katoen weegt immers lichter dan een polyamide.

Stiksels

Goede werkbroeken hebben driedubbel stiksel waardoor de broek extra stevig in elkaar zit en niet direct gaat scheuren als er spanning op komt te staan.


Werkbroeken met kniestukken

Naast de kwaliteit is de functionaliteit medebepalend of een werkbroek geschikt is. Een van de belangrijkste functionaliteiten van een werkbroek is de kniebescherming. Veel dragers werken regelmatig op hun knieën waardoor kniebescherming van groot belang is.

Kniebescherming kan op twee manieren plaatsvinden:

Werkbroeken met kniestukzakken

Werkbroeken met kniestukzakken (ook kniezakken genoemd) zijn broeken waarin ter hoogte van de knieën een zak zit waarin kniestukken of kniekussen kunnen worden geplaatst. Deze kniestukken zitten dus in de broek en zijn niet meer zichtbaar. De kniestukzakken zijn veelal gemaakt van het slijtvaste Cordura.

Werkbroeken met kniebeschermers

Bij ruwe en zware werkzaamheden slijten kniestukzakken erg snel. In dergelijke gevallen, denk bijvoorbeeld aan stratenmakers, wordt er gebruik gemaakt van kniebeschermers die om de broek worden geplaatst. Het voordeel hiervan is dat het veel slijtvaster is en een nog betere bescherming aan uw knieën biedt.


Waar werkbroeken kopen

Er zijn vele verkooppunten waar werkbroeken te koop zijn. Maar hoe weet u nu waar u werkbroeken moet kopen? Wellicht denkt u zelfs dat het niet uitmaakt waar u uw werkkleding koopt. Het kan immers gaan om exact hetzelfde merk. Maakt het dan nog uit waar u het koopt?

Jazeker, wij zijn van mening van wel.

Advies werkbroeken

De ene broek is de andere niet. Vandaar dat het belangrijk is dat u zich laat adviseren. Welke broek is voor u geschikt en waarom? Daarnaast is het van belang dat u de juiste maat koopt. En ook daar komt meer bij kijken dan even passen. Is er voldoende bewegingsruimte? Heeft de broek de juiste functionaliteit?

Personaliseren werkbroeken

Wellicht vindt u het belangrijk, of is het fiscaal verplicht, dat de werkbroeken gepersonaliseerd worden door middel van bedrukking of borduren. Ook kan het zijn dat u werkbroeken wilt hebben die een eenheid vormen met de rest van uw . Wellicht vindt u het bOntkoppelenelangrijk dat u volgend jaar dezelfde werkbroeken nog een keer kunt aanschaffen.

Dit zijn allemaal argumenten om goed te kijken waar u uw werkkleding koopt. Koopt u het bij een bedrijf dat werkkleding erbij doet, of bij een bedrijf dat zich meer richt op promotiekleding, of kiest u voor een werkkledingspecialist?

Wij, Bowork, zijn een specialist op het goed van werkschoenen, werkkleding en overige persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en kunnen u als klant (zowel zakelijk als particulier) voorzien van een totaalpakket aan veiligheidsschoeisel, werkkleding en aanverwante artikelen. Ons personeel is opgeleid om u te voorzien van het juiste advies en ons assortiment is samengesteld om een grote keuze en variëteit te kunnen bieden.

Daarnaast kunnen wij met onze mobiele showroom en pasbus bij u langskomen om uw afdeling of organisatie de juiste veiligheidsschoenen en werkkleding aan te meten. Deze kleding kunnen wij ook voor u personaliseren.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

033-2985934
Sales@bowork.nl